Jennie Rinaldo

Jennie Rinaldo

E-post: jennie@rinaldoconsulting.se
Telefon: +46 (0)708-20 08 20

Jag har under mina ca 25 år i IT-branschen arbetat både hos både tillverkare, distributör och återförsäljare. Detta innebär att jag har en god förståelse för alla led i försäljningsprocessen. Personligen så började jag min bana i receptionen/innesäljare på Office i Västerås, det naturliga steget därefter blev att flytta till Stockholm och börja hos distributören Scribona på deras kundservice. Detta var nog det bästa draget i min karriär att få lära känna både återförsäljare och tillverkare inom branschen. Blev senare fältsäljare för HP och reste land och rike runt på kundbesök och minimässor.

Via ett kort stopp med att starta upp TeleComputing i Sverige så gick jag snabbt vidare in på HP som partneransvarig under många år. Jag har arbetat med alla typer av återförsäljare och inom alla HP/Es affärsområden. Har under åren varit med att exempelvis starta upp projekt och nya produktlinjer, ansvarat för SMB-team, drivit olika alliance-samarbeten, hanterat virtuella säljteam hos partners vilket givit mig en bra förståelse för både strategiska planer och att implementera dessa i verkligheten.

Efter HP gick jag vidare till Ingram Micro för att ansvara och starta igång deras Value-avdelning med HPE och SUN. Affärsutveckling, strategiska planer, försäljning, marknadsföring osv.

När ATEA började att integrera alla de återförsäljare som man förvärvat så bildades en nationell produktorganisation där jag till en början var ansvarig för att driva HP Networking och få igång försäljningen över hela landet. Senare så utökades rollen till att jag tillsammans med Hans Gogoll ansvarade hela HPE´s portfölj.

Under min föräldraledighet med min yngsta dotter (-12) så tog jag chansen till ett avgångspaket vilket var början på min nuvarande karriär vilket jag aldrig ångrat.